Limba noastră-i o comoară…

Nişte colegi din „presa locală”, care se dau deontologi şi aşa şi pe dincolo spun următoarele: „După două luni de negocieri eşuate pentru noul contract colectiv de muncă, sindicaliştii de la fabrica de aluminiu intră în greva foamei şi ameninţă patronatul cu declanşarea unui conflict de interese.

În primă fază, m-am gândit că sunt eu prost, după cum mă înjură şi-mi reamintesc „cititorii” blogului sau site-ului ziarului la cea mai mică greşeală de exprimare. Apoi am dat un search pe dexonline.ro, dar n-am găsit o definiţie pentru conflict de interese. La un search pe Google am găsit.

Iată definiţia juridică a termenului conflict de interese:

constă în fapta funcţionarului public care, în exerciţiul atribuţiilor de serviciu, îndeplineşte un act ori participă la luarea unei decizii prin care s-a realizat, direct sau indirect, un folos material pentru sine, soţul sau o rudă ori un afin pana la gradul II inclusiv, sau pentru o altă persoană cu care s-a aflat în raporturi comerciale ori de muncă în ultimii 5 ani sau din partea căreia a beneficiat ori beneficiază de servicii sau foloase de orice natură.

sursa:advocate.ro

Aşadar, cum ar putea bieţii oameni de la Alro să intre în conflict de interese cu conducerea fabricii numai mintea ziaristei care a zămislit acest text poate şti. Culmea este că individa se consideră „o dăşteaptă” şi „o profesionistă în jurnalism” şi din intimitatea căminului său se apucă şi lasă comentarii pe site-uri de ziare slătinene prin care îi înjură pe colegii din presă sub siguranţa anonimatului.

Pentru a vedea despre cine este vorba daţi click aici.

Reclame

Un răspuns la „Limba noastră-i o comoară…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s