Cel mai înalt vârf de munte din lume nu mai e ăla

Everestul nu mai este cel mai înalt vârf muntos din lume, potrivit unei „jurnaliste“

Acest lucru s-a întâmplat potrivit unei „importante“ jurnaliste din „spuma“ presei locale. Respectiva deontoloagă, al cărei nume îl puteţi găsi aici, care se crede „cea mai jurnalistă tare“ din Slatina, schimbă datele geografice după bunul plac. Într-un articol în care preaslăveşte faptul că steagul de pe biroul primarului Slatinei, Darius Vâlcov, va fi dus de un alpinist pe un vârf din Hymalaya, ziarista nu se poate abţine să nu facă acest vârf cel mai înalt din lume. Totul din pix, de fapt din tastatură. Ea nu se sinchiseşte să verifice dacă acest lucru este conform cu realitatea.

Primăria este sponsorul offcial al expediţei pe vârful Annapurna, pentru care a alocat 21 000 de lei. Horia Dan Colibăşanu va duce steagul cu stema Slatinei pe cel mai înalt vârf din lume, Annapurna, din masivul Himalaya din Nepal.

sursa articol aici

La o simplă căutare pe google.ro, aflăm că cel mai înalt vârf de munte din lume este Everest, cu 8.848 de metri. Annapurna, vârful din articolul ziaristei, are „doar“ 8.091 de metri. Până la urmă, răul făcut de jurnalistă nu este chiar atât de mare având în vedere că ziarul său se distribuie gratuit prin oraş şi este luat de bătrânele care îl aşează duminica pe fundul coşului cu care merg la biserică.

Dovada 1:

Astfel, dacă se ia în considerare criteriul de determinare al celui mai înalt vârf montan ca fiind diferenţa de altitudine dintre nivelul mării şi altitudinea acestuia absolută, atunci vârful Everest din Munţii Hymalaya, la 8.848 de m, deasupra nivelului mării, este cel mai înalt vârf montan al planetei noastre.

Dovada 2

Annapurna (nepaleză: अन्नपूर्ण Annapūrṇa) este un munte cu altitudinea de peste 8000 de m, din districtul Gorkha, Nepal, masivul Hymalaya, la nord-vest de Annapurna. El are altitudinea de 8091 m deasupra n.m. fiind situat pe locul zece ca înălţime pe lume.

Sursa pentru ambele dovezi: http://ro.wikipedia.org

P.S.: Dacă vreţi să vedeţi ce „grozăvie“ a făcut şi o colegă de-a ei daţi click aici.

Reclame

4 răspunsuri la „Cel mai înalt vârf de munte din lume nu mai e ăla

  1. Hai ma Ioane,nu fii rautacios…Femeia a fost pe aproape,e printre cele mai inalte varfuri.Dar am o intrebare,se va duce Darius Valcov acolo sa vada daca este steagul Slatinei pus?:D Tot respectul pentru Colibaseanu dar sa fiu in locul lui,cati bani as face cu fraierii:))

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s