Domnule Ştirbu, folosiţi cu încredere Google.ro!

 

googleroDe când nu mai este ministru sau de când a început campania electorală, deputatul Gigel Ştirbu a început să emită comunicate de presă pe bandă rulantă, în care încearcă să-i critice şi să-i înfiereze pe cei cu care, până nu demult, împărţea masa în şedinţa săptămânală de guvern. Din nefericire pentru dânsul, demersul este sortit căderii în penibil din cauza neconcordanţelor de conţinut.

Cea mai recentă critică a fostului ministru de Cultură se referă la modul în care a fost gestionată situaţia inundaţiilor din Sudul şi Sud-Vestul ţării.

„La sfârşitul săptămânii trecute, a fost instituit codul roşu pe mai multe sectoare ale unor râuri din Teleorman şi Olt şi a fost extins pentru localităţi din Ialomiţa şi Prahova. Cum era de aşteptat, autorităţile publice locale care trebuiau coordonate de către preşedinţii de consilii judeţene au fost prinse nepregătite, şi din cauza modalităţii ineficiente de gestionare a inundaţiilor, au murit oameni şi au fost date dispărute zeci de persoane. Nu mai pomenesc de faptul că alte sute de cetăţeni sunt izolaţi, iar alţii au fost evacuaţi din casele lor de sărbătorile pascale”, spune comunicatul de presă.

Orbit de ceea ce vede la TV – arestări, mascaţi, dube şi baroni locali în cătuşe – deputatul de Drăgăneşti s-a grăbit să arunce cu noroi, că acum are din belşug, în preşedinţii de consilii judeţene.

El susţine că aceştia nu au coordonat bine autorităţile publice locale. Lăsând deoparte punctuaţia din comunicat, domnul deputat face o confuzie atunci când vorbeşte de persoana care trebuie să coordoneze autorităţile în caz de situaţii de urgenţă. La o simplă căutare pe Google ar fi aflat că acest Comitet Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă se constituie şi funcţionează sub conducerea prefectului, care este şi preşedinte al acestui organism. Preşedintele consiliului judeţean este doar vicepreşedinte al comitetului.

Este totuşi de mirare că un fost subprefect, cum Ştirbu a fost timp de câţiva ani, nu are cunoştinţă despre aceste organisme care funcţionează sub coordonarea reprezentantului guvernului în teritoriu. Putea totuşi să dea o căutare pe Google, dacă nu-şi mai amintea, apăsat de grijile pentru norodul acoperit de ape. Sau mai lesne era să-i dea un telefon colegului de partid, Cătălin Rotea, prefect până nu demult.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s