Nu vreau să văd Liga 1 la TV

look-carousel-660x400

Sunt un consumator de fotbal, dar nu şi un cunoscător, deşi am reuşit să învăţ şi eu ce înseamnă offside, ce se întâmplă dacă loveşti mingea cu mâna sau de câţi jucători este nevoie pentru a juca acest sport. În afară de asta, scandalul momentului cu referire la fotbalul românesc are în prim-plan transmiterea pe TV a meciurilor din campionatul intern. Adică, posturile Look TV şi Look Plus, care vor transmite Liga 1 pentru următorii cinci ani, nu mai pot fi văzute de abonaţii tuturor companiilor de cablu, dat fiind că au cerut ieşirea din pachetul „must-carry”.

De aici, mai mulţi microbişti s-au inflamat din cauza faptului că nu-şi mai pot vedea echipa favorită pe sticlă, unii trecând la petiţii către companiile de cablu şi chiar ameninţând cu proteste. Trebuie menţionat că RCS&RDS, care are cei mai mulţi abonaţi din ţară, a scos din grilă cele două posturi.

Deşi, după cum am mai scris, sunt un fan al echipei Rapid şi ar trebui să mă bucur de revenirea pe prima scenă fotbalistică, nu mai vreau să văd Liga 1 pe TV. De ce? Cred că nivelul fotbalului de aici este foarte scăzut, jucătorii sunt supraevaluaţi, iar banii plătiţi pentru drepturile de televizare sunt exagerat de mulţi.

Miercuri seară, am reuşit să văd, pe PC, printr-un stream video, cea mai mare parte a meciului de Cupa Ligii, dintre Rapid şi CSU Craiova, transmis de Look TV. Ce să zic, dincolo de dificultăţile tehnice, m-am cam luptat cu somnul. Cei 22 de fotbalişti au fost departe chiar de ceea ce poţi vedea în campionate mai slabe, ca cel al Poloniei, difuzat de Eurosport. E drept, e vorba de două echipe nou-promovate, dar totuşi, cam ăsta e nivelul fotbalului românesc.

Unde mai pui că, înainte de meci, în pauză şi la final, „ostilităţile” din studio au fost conduse de un tip mai plinuţ, cunoscut pentru fraza „probabil, cel mai bun talk-show de sport, zilnic, din România”.

Aşadar, n-aş da nici măcar 10 lei în plus la abonamentul de cablu doar ca să văd nişte anonimi cum aleargă după minge, fără să fie în stare să o bage în poartă. Dacă vreau fotbal, am de unde alege. Premier League, Bundesliga, La Liga, Ligue 1, Europa League şi Champions League sunt încă la liber.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s