Ştiţi cumva cine e Burci?

Mircea Badea s-a supărat că actoraşii de la „Mondenii”, de pe Prima Tv, au parodiat într-un cântec „plimbarea” anteniştilor şi susţinătorilor lui Voiculescu, de la sfârşitul săptămânii trecut. Astfel, el a prezentat, în exclusivitate, imagini revoltătoare cu Cristian Burci, patronul Prima Tv şi Adevărul. Acesta apare într-un reportaj al televiziunii americane CBS care demonstrează clar traficul de copii din anii 90. Materialul a fost filmat la scurt timp după Revoluţie iar Burci este unul dintre intermediarii vânzării de copii către un cuplu american format din reporterul CBS şi cameraman. Emisiunea „60 minutes” scoate la iveală şi alte informaţii şocante: mita pe care Burci o împărţea judecătorilor, asistentelor şi funcţionarilor publici pentru ca micuţii vânduţi americanilor să poată fi scoşi fără probleme din ţară.

Badea a reuşit să mă „agaţe”, miercuri seara, şi m-am uitat la emisiunea sa, transmisă de pe acoperişul clădirii Intact, deşi de mai mult timp nu mă mai uitam „În gura presei”. Avem motivele mele. Ei bine, am rămas şocat să văd cum şi-a construit imperiul unul dintre mogulii media din România. De unde a pornit acest Burci, de la vânzarea de copii către cupluri de americani şi canadieni – la pachet, câte doi, sau la bucată.

Cine e Cristi Burci? Dacă dai un search pe google, găseşti, însă marele public nu ştie, de aceea şi această lipsă de reacţie a altor ziare, televiziuni şi site-uri. Adică, impactul reportajului transmis în exclusivitate la emisiunea lui Mircea Badea n-a fost acelaşi cu cel al înregistrărilor făcute de Băsică Bercea cu cei 600.000 de euro, mită la fratele preşedintelui.

Întreb fără să mai stau să verific: oare traficul carne vie ce termen de prescripţie are? Nu poate vreunul din multele parchete care funcţionează în ţara asta să se autosesizeze şi să pornească o anchetă? Zic şi eu, nu poate vreo instituţie plătită din banii noştri să verifice, ca să ştim cu cine defilă, dacă „Cristian” este într-adevăr mogulul Cristian Burci?

Sau, dacă eşti mogul din cealaltă tabără, băsistă, ai un fel de imunitate în faţa legii, deşi tu, la origini, eşti doar un bişniţari de copii nevinovaţi?

Trist este că mulţi dintre miile de copii tranzacţionaţi de oameni ca Burci n-au ajuns în familii fericite de americani, care îşi doreau să-şi întregească familia, ci pe mâinile unor pedofili.

mai multe despre subiect aici

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s