De ce a respins Iohannis Codul Fiscal?

COD-FISCHcal

Se face aproape o săptămână de când Klaus Iohannis, preşedintele României, a decis trimiterea spre reexaminare a Codului Fiscal. Între timp, a promulgat Codul de Procedură Fiscală şi Legea Amnisitiei Fiscale.

În tot acest timp, n-a reuşit nimeni să mă facă să înţeleg de herr Iohannis nu a promulgat Codul, dar a promulgat normele metodologice de aplicare a sa (Codul de Procedură Fiscală).

E ca şi cum eu i-aş promite cuiva un aparat de aer condiţionat, că tot sunt anunţate mai multe zile cu temperaturi de aproape 40 de grade Celsius, şi, după o vreme, i-aş da doar cartea cu instrucţiuni pentru acest dispozitiv. I-aş spune apoi că mai vedem noi când primeşte şi aparatul propriu-zis, să se mulţumească deocamdată cu cartea tehnică.

Asta înseamnă o altfel de politică, ceea ce Iohannis promitea, în noiembrie 2014? Mie îmi seamănă extraordinar de mult cu ceea ce făcea fostul preşedinte, domnul Băsescu, care întorcea o lege doar pentru că aşa vrea el.

N-aş vrea să fiu, în aceste zile, în pielea parlamentarilor liberali care, săracii, au votat cu două mâini Codul Fiscal, prin luna mai, iar acum se văd nevoiţi să critice ceea ce au votat. Totul, doar pentru că aşa spune noul tătuc din vârful Cotroceniului. Să-i vedem cum vor vota a doua oară, la sesiunea extraordinară a Parlamentului, din această vară.

#Iohannis #CodulFiscal #Parlament #liberali #nasol

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s